Zelf acrylnagels zetten? Dat doe je zo!

Zit jij eraan te denken om je eigen acrylnagels te zetten? We got you! Deze elegante, uitgesproken nagels blijven natuurlijk voor een lange tijd mooi en zijn erg leuk om zelf te creëren voor evenementen als een bruiloft, nachtje uit of gewoon alledaags! Maar wees ervan bewust dat hier wel wat tijd in zit. Zowel voor het oefenen van het zetten van de acrylnagels als de tijd waarin je bezig bent met het zetten. In dit geval kun je natuurlijk telkens maar één hand gebruiken, dus geduld is hier zeker de sleutel naar succes en voldoening.

Wat heb ik nodig?

Om je eigen acrylnagels te zetten heb je een tip of sjabloon nodig om je nagels te verlengen. Deze plak je vervolgens vast met speciale nagellijm. Om de acryl te laten hechten aan je tip, vijl je deze eerst met een buffer, deze haal je gewoon bij je dichtstbijzijnde drogist. Vervolgens dip jij je kwast in liquid en dip je het voorzichtig in de acryl poeder. Dit smeer je daarna even uit over je nagel om het sneller te laten drogen kun je ervoor kiezen om je vinger een paar tellen onder een UV-lamp te leggen. Ten slotte pak je een normale vijl en creëer je de vorm die je aan je nagels wilt brengen. Om het geheel af te maken kun je er nog voor kiezen om hier een gellak naar keuze overheen te doen!

Hoe verwijder ik mijn oude set acrylnagels?

Is het tijd voor een nieuwe set acrylnagels? Haal je oude set er gemakkelijk en snel van af met de volgende stappen! Knip eerst je lengte eraf en pak vervolgens wat watjes waar je goed wat aceton op doet. Wikkel dit watje om je nagel samen met wat aluminiumfolie. Laat dit vervolgens 15 minuten weken, terwijl je heerlijk aan het genieten bent van je favoriete serie en een kopje thee. Haal hierna het watje en folie van je nagel af en peuter de resterende overblijfselen er gemakkelijk met je andere hand er van af. Gaat dit nog lastig? Herhaal deze stappen dan gemakkelijk opnieuw!

Wat als het nou echt niet lukt?

Acrylnagels zetten is zeker een kunst. Mocht je erachter komen dat deze kunst toch niet voor je is weggelegd? Wees dan zeker niet getreurd. Hiervoor hebben we onze acrylnagel artiesten ook veel in de buurt zoals acrylnagels groningen of in Assen! Zo kun jij nog steeds heerlijk genieten van je prachtige nagels zonder er werk aan te hebben, fantastisch toch? Maar zoals we zeiden aan het begin van de blog, oefening baart kunst. En om iets compleet te kunnen beheersen kost het je soms nou eenmaal wat tijd en een hoop geduld! Dus geef niet zomaar op, je kan het!

Tags: