Nagelstyliste worden? Dit leer je op een nagelstyliste opleiding

Wil jij nagelstyliste worden en ben je op zoek naar een passende nagelstyliste opleiding. De opleiding tot nagelstyliste wordt niet op roc’s aangeboden, maar moet aan een speciale nagel- en/of beautyacademie worden gevolgd. Wil jij zeker weten dat jij alle aspecten van het nagelstyling vak goed leert, zodat je na het volgen van de opleiding helemaal klaar bent om een eigen nagelsalon te runnen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een nagelstyliste opleiding die je niet alleen alles leert over nagelstyling, maar ook over het runnen van een eigen onderneming. Wij hebben op een rijtje gezet wat je op een goede, erkende nagelstyliste opleiding allemaal leert.

Manicure en theorie

Om een goede nagelstyliste te kunnen worden, is het belangrijk dat je alles weet over het verzorgen van handen en nagels. Daarom leer je op de nagelstyliste opleiding alles over de anatomie van de nagel, verschillende soorten nagels, het stellen van een diagnose, verschillende manicurebehandelingen, het behandelen van probleemnagels en het repareren van kapotte nagels. De lessen over manicure en theorie vormen een belangrijke basis voor de rest van de opleiding en zorgen er voor dat jij elke klant kunt helpen.

Het creëren van een mooie, gestylde nagel

Na het volgen van de lessen over manicure en theorie ben je klaar om aan de slag te gaan met het echte stylen en verzorgen van de nagel. Het creëren van een mooie, gestylde nagel kan op verschillende manieren. Zo kan de nagel verlengd worden met tips, zodat de klant van een prachtige, lange nagel kan genieten. Heeft de klant zelf een mooie, lange nagel? Dan kan je deze uiteraard ook gebruiken. Het creëren van een kunstnagel kan worden uitgevoerd met acryl of gel. Tijdens een uitgebreide nagelstyliste opleiding leer je beide technieken beheersen. Zo kan je zelf kiezen welke techniek jij het liefst gebruikt.

Het runnen van een eigen nagelsalon

Wil jij een eigen nagelsalon beginnen? Op een uitgebreide nagelstyliste opleiding leer je alles over het runnen van een eigen nagelsalon. Tijdens de lessen salonmanagement leer je hoe je de voorraad beheert, de boekhouding bijhoudt en de prijzen vaststelt. Daarnaast leer je alles over verzekeringen, belastingen het bijhouden van social media. Na het afronden van de lessen salonmanagement ben jij helemaal klaar om een eigen nagelsalon te starten en kan jij al jouw klanten zo goed mogelijk van dienst zijn. Door een uitgebreide nagelstyliste opleiding te volgen word jij op alle vlakken van het nagelstyliste vak goed voorbereid.

Tags: