Verschil tussen gelnagels en acrylnagels

Wanneer je voor het eerst verdiept in nagels bij een Urban Nails webshop , zul je merken dat het veel verschillende mogelijkheden zijn. Zo dien je bijvoorbeeld een keuze te maken tussen gelnagels en acrylnagels. Hiervoor is het wel belangrijk om de precieze verschillen te weten tussen de verschillende soorten kunstnagels.

Waar komen deze nagels vandaan? 

Aan het einde van de jaren 70 zijn de acrylnagels voor het eerst ontdekt. Voor deze tijd waren kunstnagels en nagelstyling alleen voor de rijkere mensen onder ons. Dit beeld was destijds ontstaan in het oude Egypte. De acrylnagels zorgen ervoor dat iedereen mooie nagels kon hebben. Daarna kwam in de jaren 90 ook de gelnagels. Deze vormen zijn namelijk inmiddels erg populair geworden in nagelsalons van vandaag de dag.

Wat zijn acrylnagels precies?

Om acrylnagels te kunnen plaatsen wordt acrylvloeistof oftewel liquid monomer gemengd met acrylpoeder. Dit biedt de basis om een mooie nagel te kunnen opbouwen. Vervolgens worden de nagels in de lucht uitgehard. Voor de nagelstyliste betekent dit echter wel dat er snel gehandeld moet worden om de nagel vervolgens mooi op de natuurlijke nagel te plaatsen.

Wat zijn gelnagels?

Gelnagels wordt gemaakt van een andere stof, namelijk gepolymeerd hars. Het aanbrengen van deze nagels gebeurd in drie verschillende fases. De nagel wordt met behulp van UV licht uitgehard. Het fijne hiervan is dat je meer tijd hebt om de nagel te kunnen plaatsen. Hierbij wordt in eerste instantie altijd een basislaag aangebracht, welke dus wordt uitgehard met UV en daarna wordt nagellak aangebracht. Als laatste wordt een topcoat aangebracht. 

Allergische reactie bij kunstnagels?

Wat belangrijk is om te weten over kunstnagels is dat deze tevens een allergische reactie kunnen veroorzaken. Dit wordt dan veroorzaakt door acrylaten in de kunstnagels en kan zich uiten in jeuk, roodheid en blaasjes. Dit wil niet zeggen dat het allen bij acryl nagels geldt, want ook in gelnagels zit acryl verwerkt.