Help ik wordt ouder, en nu?

Sommige mensen vinden het niet leuk dat ze ouder worden. Want onvermijdelijk met ouder worden is dat je lichaam ook ouder wordt. En niemand vind het leuk om kraaienpootjes, rimpels of andere ouderdomsverschijnselen te krijgen.

Sommige mensen die last hebben van ouder worden willen er actief iets aan gaan doen om er langer jong uit te zien. Voor hen kan plastische- of cosmetische chirurgie een goede oplossing zijn om het vervelende gevoel van ouder worden nog even te kunnen uitstellen.

Plastische- en cosmetische chirurgie wordt alleen niet zo gewaardeerd onder mensen. Veel mensen vinden het nog steeds raar als iemand naar een plastisch of cosmetisch chirurg gaat. Want als je dat doet pas je immers je eigen lichaam aan en ben je niet meer zoals je was.

Toch komt er steeds meer ruimte om over plastische- of cosmetische operaties te praten. Het wordt namelijk steeds meer bekend dat dergelijke operaties niet altijd fout gaan maar dat het alleen bij de bekende voorbeelden fout is gegaan. Dergelijke borstvergroting ervaring en ooglidcorrectie ervaringen en ervaringen van andere behandelingen of ingrepen hebben er voor gezorgd dat steeds meer mensen weten dat plastische chirurgie niet per sé hoeft fout te gaan.

Als gevolg hebben steeds meer mensen in de afgelopen jaren een dergelijke behandeling laten uitvoeren. Toch is het nog steeds niet leuk om hierover te praten en dat is voor mensen de drempel om er liever helemaal niet mee bezig te zijn.

Dit is natuurlijk jammer omdat je daardoor niet van het vervelende gevoel afkomt dat je ouder wordt. Dit vluchten zorgt ervoor dat je je niet zo prettig voelt als je graag gewild had. Als niemand de eerste wil zijn is plastische chirurgie straks nog steeds een taboe. Of de verwachtingen van de ander moeten worden bijgesteld, of je moet accepteren dat je ouder wordt of je kunt met plastische chirurgie worden zoals je wilt.