Geen wallen meer na een onderooglidcorrectie

Als je wallen onder je ogen hebt en regelmatig de opmerking krijgt dat je er moe uitziet, dan is een onderooglidcorrectie een uitkomst. Wallen zijn extra vet en huid die soms ook als je goed slaapt niet verdwijnen. Ze zijn vaak donker gekleurd, waardoor het lijkt alsof je altijd moe bent. Dit kan erg vervelend zijn, want wallen doen je er ook ouder uitzien dan je bent en dat is elke keer weer een teleurstelling als je in de spiegel kijkt. Met een onderooglidcorrectie worden deze wallen op een natuurlijke manier weggewerkt, zodat je vermoeide uiterlijk verdwijnt en je er weer uitziet zoals je je voelt.

Hoe wordt een onderooglidcorrectie uitgevoerd?

Een onderooglidcorrectie wordt gemiddeld in een uur tot anderhalf uur afgerond. Eerst wordt op je huid afgetekend waar het overtollige vet en de extra huid zich bevinden. Vervolgens worden er foto’s gemaakt en krijg je een plaatselijke verdoving. Aan de binnenzijde van de onderste wimpers wordt dan een klein sneetje gemaakt waar later dus niets meer van is te zien. Vervolgens wordt het teveel aan vocht, vet en/of huid weggehaald en wordt alles netjes dichtgemaakt. Je kunt dezelfde dag alweer naar huis. Zorg wel dat je een lift hebt, want je mag dan vanwege de zwellingen niet reizen.

Herstellen

Als je na de onderooglidcorrectie thuis bent gekomen begint een vrij korte herstelperiode. De eerste dagen na de ooglidcorrectie koel je de ogen elk uur met een oogmasker. Als je slaapt doe je dat met een extra kussen, zodat zwellingen af kunnen nemen en er niet te veel bloed naar je hoofd stroomt. Na een dag mag je alweer douchen en na een week worden de hechtingen eruit gehaald. Het is beter om zware inspanningen voor een paar weken uit te stellen. De eerste drie maanden vermijd je felle zon en de zonnebank. Je gaat nog een keer op bezoek bij de arts om het resultaat te bekijken en pak je het normale leven weer gewoon op.

Goed voor jezelf zorgen

Als je zo snel mogelijk van de onderooglidcorrectie wilt herstellen en er zo lang mogelijk van wilt profiteren, is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Slechte gewoontes, zoals roken, te veel drinken en ongezond eten verouderen je huid en vertragen het herstel. Als je gezond leeft gaan de resultaten van de onderooglidcorrectie wel 15 jaar mee.

Een snelle procedure met weinig risico

Er zijn nauwelijks risico’s verbonden aan een onderooglidcorrectie, maar het is uiteraard wel belangrijk dat je dit laat uitvoeren door een goede plastisch chirurg. Zwelling, verkleuring en nabloeding zijn na de operatie normaal en zullen snel afnemen. Droge ogen zijn te behandelen met oogdruppels en het is ook volledig normaal. Als er een infectie ontstaat, wat bijna nooit voorkomt, dan is het beter om even bij de dokter langs te gaan. Een onderooglidcorrectie lost je snel van je probleem met wallen af. Voor anderhalf uur werk ga jij in ieder geval 15 jaar weer zelfverzekerd het leven door. Ga naar www.abc-clinic.nl voor meer informatie!